Make your own free website on Tripod.com

Exotic Dreams

Huisvesting

Home
Over ons
Beschrijving
Aanschaf en ziekten
Huisvesting
Verzorging
Kweek
Kweekverslagen
Nieuws
Links
Contact
Foto's

Enter subhead content here

Het terrarium
Voor het terrarium van M. viridis kunnen we uitgaan van het kistterrarium. Het terrarium moet echter niet hoger zijn dan breed zoals vroeger vaak werd gedacht,omdat M. viridis een aboreale slang is. In een hoog smal terrarium is het niet mogelijk om een temperatuur variatie te bereiken. Ook als je horizontale takken op diverse hoogtes aanbrengt zullen de meeste dieren toch voor de hoogste tak kiezen, ook als de temperatuur eigenlijk te hoog is
Een afmeting die voldoet is 80-80-60 cm.
In kleinere terraria leiden de dieren vaak aan stress en komen ook niet gemakkelijk tot paren. 
Zorg er voor dat alle naden afgekit worden omdat er in dit type terrarium veel vocht komt. Zorg voor een goede ventilatie, om te voorkomen dat de lucht bedompt wordt en er schimmel optreedt.
De klimtakken moeten zoals gezegd horizontaal worden bevestigd omdat M. viridis het grootste deel van zijn leven opgerold in de takken doorbrengt. Enkele planten zoals Scindapsus of Monsteria of zelfs kunstplanten zorgen voor een schaduwplek. Het is belangrijk dat de dieren zich hierin kunnen terugtrekken als ze daar behoefte aan hebben. Veelvuldig sproeien zorgt voor een hoge luchtvochtigheid, maar tevens zullen de dieren van de druppels drinken, maar er moet toch altijd een waterbak aanwezig zijn.
Als bodembedekking komen hydro/ kleikorrels in aanmerking. Ze nemen veel vocht op en houden dit lang vast.
Ze zijn licht, gemakkelijk te verschonen en attractief. Breng een laag aan van ongeveer acht centimeter dik en hou ongeveer tweederde van het oppervlak vochtig, Kranten en keukenpapier zijn echter mijn inziens de ideale bodembedekking, licht, bijna gratis, ze houden redelijk goed vocht vast,en zijn makkelijk te verschonen.
.

Enter supporting content here